Utredningen tog slut…

Standard

Då har jag fått besked från ÖBO och Miljökontoret.
Man anser inte att det är några fel på lägenheten och inte heller någon grund till vidare utredning.
Chefen som är ansvarig för detta tycker att allt är precis som det ska. Hon tycker inte heller att dom är nonchalanta utan har tagit mig på yttersta allvar!

Det är hennes problem. Hon saknar totalt insikt och förmåga att förstå.
Bara för att hon har VALT den här vägen så försvinner inte mina besvär.
Miljökontoret har innan dom ens kommit ut med rapporten till mig, uppmanat mig att överklaga till Länsstyrelsen.
Jag har i dag läst slutrapporten från Vått och Torrt som gjort utredningen.
Att områdeschefen väljer att se mellan fingrarna är uppenbart.

Den 11 februari i år (2016) ställde man hit en liten manick som lät som ett helt krossverk.
I 5 timmar fick jag sitta och lyssna på detta oljud. Att sköta jobbet var helt uteslutet.
Vilket resulterade i att jag förlorade arbetsinkomst.
Alla ni som känner mig, är ganska väl insatta i min historia med migrän. Vad tror ni hände efter att jag haft denna maskin i lägenheten? Det började inom en timme.
Dessutom var kontakten glapp så jag kunde inte lämna den och gå min väg.

Den 26e var analysrapporten färdig hos eurofins och den signerades elektroniskt och skickades till V&T
Den 12/4 skickade den till områdeschefen. Den 15e fick jag den.
Det tog alltså 31 arbetsdagar (alla helger borträknade) innan rapporten var sammanställd och utskickad.
I mitten av maj var man här och kollade badrummet och gjorde en okulärbesiktning.
Man hittar fukt i badrumsväggen ovanför badkaret, där det sitter ett fönster.
Kanske beror på att det är taskigt gjort?! Bilder kommer längre ner i inlägget.
Ni kan även läsa tidigare inlägg och tidigare kommentarer av ovan nämnd chef
HÄR Tidigare inlägg om inomhusmiljön

Den 27 maj hämtar man mätutrustning två som man haft i lägenheten i en vecka.
Förra måndagen ringde miljökontoret mig och sa att allt var klart.
Att dom skulle skicka ut en rapport och även instruktioner för hur jag ska gå vidare med detta. För det ansåg man absolut att det ska göras.
Min problem kvarstår även om ÖBO anser att dom är färdiga.
Det står att man måste göra mer omfattande undersökningar på djupet om man ska kunna fastställa varför jag är dålig, då sista undersökningarna inte visar det.
Det finns saker att göra och som ska åtgärdas, men inget som egentligen borde påverka mina allergier.
Så då ska jag fortsätta att bo här och må som jag förtjänar? Och dessutom betala för det.
Både hos sjukvården och fastighetsägaren.
dsc_0306.jpg

Det är här arsenalen som krävs för att jag ska fungera hemma i min lägenhet.
I normal fall under pollensäsongen använder jag Aerius vid enstaka tillfällen, sybiocort vid mycket pollen och Montelukast/Singular under två månader.
Så vi kan konstatera att användandet av mediciner har ökat drastiskt vilket är ganska obra för min kropp. Vad gör jag  när jag får i mig något av det jag inte tål?
Dags att diskutera adrenalinsprutor? För varje dag som går med allergier ökar känsligheten och man får reaktioner som man normalt inte reagerar på och man får mycket kraftigare reaktioner på sådant man normalt kan stoppa med kortison.
Men det är ju mitt och endast mitt problem. Hyresvärden ÖBO bryt sig inte ett smack!

Sen var det det där med ytterdörren. Inte heller den är monterad efter ordning (inte montörens fel) Ser fortfarande trapphuset på två ställen.
Fortfarande ingen vred på insidan av dörren vilket gör att det som skulle vara en säker dörr kan vara en potentiell dödsfälla.
Jag väntar fortfarande svar från LÄNSFÖRSÄKRINGAR om vad som gäller för detta.

Här kommer lite bilder på sådant som finns i bostaden.
Så här ser det  ut.
Varför är inte golven renoverade? Jo det är ju så att ÖBO inte vill göra sådant utan att ha en hyresgäst i lägenheten för dom förlorar intäkter då. Och då ska jag som inte har möjligheten att flytta möbler, göra just det för att dom ska, på min bekostnad, lägga nya golv och fixa sådant som är trasigt…

Så himla synd på en rätt fin lägenhet måste jag säga.
Nu undrar ni säkert varför jag gnäller och inte bara packar och flyttar?
Det råder bostadsbrist och det är svårt att få fatt i en lägenhet.
Och om jag vill byta då? Kan jag med gott samvete byta min lägenhet och inte säga något till den som vill byta med mig? Inte tala om att jag blir sjuk? Nej det kan inte jag ha på mitt samvete faktiskt.

Behöver jag säga att jag är galet less på att behöva medicinera för att kunna vara hemma.
Kortisonsprayen som är för näsan börjar ta ut sin rätt på slemhinnorna. Varje dos svider som satan. Tillslut brister slemhinnorna och då är det alternativet till lindring borta helt.
Kortison är en av de saker man absolut avråder ifrån att använda när man har Ehlers-Danlos Syndrom också. Just för att vi har svårt att läka, tunna och sköra slemhinnor och ökad blödningsrisk.
Men i det här läget har jag inte något val. Mitt enda alternativ är att äta och inhalera kortison för att klara vardagen i lägenheten.

Nej jag skulle inte bli ett dugg ledsen om någon erbjöd mig en lägenhet, men hur ska jag klara en flytt igen.. tyvärr skulle det förmodligen ruinera mig eftersom jag själv inte är i skick att bära och packa och flyttstäda.
Jag känner mig både jäkligt kränkt, idiotförklarad och ledsen.
Att ÖBO har bestämt att min lägenhet är frisk och fräsch innebär också att man säger att problemen sitter i mitt huvud och inte är relaterade till lägenheten.
Undrar då hur det kommer sig att jag inte behöver medicinerna när jag är borta några dagar, att jag då inte är så tät så jag vaknar av mina egna snarkningar.
Men det är väl som chefen antyder. Jag har psykiska problem och allt sitter i huvudet på mig….
Fortsättning följer…

»

 1. Vilken sorglig historia du lägger fram.

  Har du gått med i Hyresgästföreningen nu? Du skulle behöva tillgång till den föreningens kompetens på ”felsökningsområdet” samt den juridiska kompetens som finns att tillgå.

  Trots att du är en doer är du helt chanslös mot ÖBO. Eftersom bostadsbrist råder i nuläget, saknas kanske incitament från hyresvärdens sida att måna om sina ”kunder” (hyresgäster). I alla fall verkar det så.

  En annan framkomlig väg, kanske, skulle kunna vara att du finge genomgå en omfattande allergiutredning på allergologisk mottagning. Där du berättade om vad som gäller (med att din lägenhet sakta men säkert tar kål på dig), hur lägenheten ser ut (knivhugg i golvmatta, mögel, fukt etc). Allergologer har en hel arsenal av allergener (allergiframkallande ämnen) som de kan testa på dig, i syfte att ringa in sånt som du är överkänslig för.

  ÖBO verkar utgå ifrån att alla hyresgäster är normala vad gäller sensitivitet för allehanda kemiska substanser som finns i och avges från byggmaterial och dylikt. I verkligheten kan vi människor och vår individuella känslighet för miljögifter, kemiska föreningar etc beskrivas statistiskt i form av en s k gausskurva eller ”bell curve”, innebärande att majoriteten av oss människor hamnar i den statistiska kurvans mittområde. Men så finns det ett litet antal människor som hamnar ute i ytterkanterna på kurvam. De är alltså antingen helt okänsliga för miljöagens (= de tål snart sagt vaffan som helst). Eller så är de extremt känsliga (= de reagerar allergiskt på lite av varje).

  Tyvärr verkar du, Kulla-Gulla, befinna dig långt ute i gausskurvans periferi, alltså den del av kurvan där de finns som är känsliga för massor av saker som finns i exempelvis byggmaterial.

  Och inte blir det hela bättre av att dina besvär avfärdas som psykiska, inbillade eller guvet vad ÖBO kan komma att (bort)förklara dina symtom med. I ÖBO:s värld finns enbart människor med normal känslighet (= hemmahörande i gausskurvans mittparti). Extremer existerar inte.

  Så en fråga du bör ställa dig, Kulla-Gulla, är ifall du ens existerar på riktigt? Kan du månne vara en laserprojektion? Som existerar blott i en virtuell verklighet (Virtual Reality)?

  Vem vet, kanske är du en biprodukt sprungen ur långfilmen Matrix (se: https://sv.wikipedia.org/wiki/Matrix )? Som av misstag har råkat hamna i vår mer normala fysiska verklighet.

  • Hehehe ja vad ska man tro.
   Jag kanske ska kontrollera om du har rätt. Bör man då inte kunna teleportera sig lite hur som helst jorden runt? Det kanske skulle kunna förändra saker rätt ok!

   I ÖBOś värld är vi inte kunder utan slavar under deras kontrakt. Vi har skyldigheter men få rättigheter. Och vi ska bara acceptera det dom bestämmer.
   Om jag inte minns fel finns det en enhet på sjukhuset som håller på med den här typen av allergiutredningar på människor i liknande lägen. Så jag ska kolla upp det och se om jag kan få hjälp från dom. Någon måste ju kunna sätta fingret på vad det är.

   Men det kan ju också vara så att jag är ett psykfall och då behöver jag ju låsas in och botas från mina villfarelser!

   Hyresgästföreningen verkar inte kunna mer än jag själv. Kanske kan dom hosta upp en jurist på sikt. Det återstår att se.
   Just nu har dom i alla fall semester.Och alla andra verkar också vara på väg in i just semestertider.

   Ja det är bara att fortsätta att bedriva processen. Jag vet inte vem som är största förhalaren i det här. ÖBO eller saneringsfirman, men det spelar ingen roll. För problem löser man inte genom att anta. Problem löser man genom att ta reda på fakta och agera.
   Och det klarar visst varken uppdragsgivare eller utförare av.
   Sen ska ju saker åtgärdas och åsterställas och det kräver ju också insatser från flera håll. Och det är SVÅRT att organisera tydligen.
   Jag kommer aldrig sluta att förundras över statliga och kommunala ineffektiva strategier.
   I mitt nästa liv ska jag bli struts.
   Då behöver jag aldrig ta ansvar utan bara köra huvudet i sanden 😂😂😂

 2. Hyresgästföreningens lokala avdelningar tror jag sällan sitter inne med någon större kompetens. Utan försök att få tag på någon av juristerna på hyresföreningarnas centrala kansli.

  En annan framkomloig väg kan vara att kontakta kommunens konsumentvägledare. Fast det är nog samma sak där, dvs hen kommer att hänvisa till Konsumentverket.

  http://www.konsumentverket.se/ kan du finna kontaktuppgifter. KV erbjuder även en tjänst som heter Hålla konsument. Vore jag som du skulle jag testa dena tjänsten. Om inte annat kan du kanske få tips om hur du själv kan gå vidare med ditt ärende.

  Men ska du nå framgång behöver du sannolikt kunna få dokumenterat, av en allergolog, vad du är allergisk mot. Varvid det förhoppningsvis ska visa sig vara något ämne som finns i, kanske, golvmattor. Med ett sånt intyg kan det bli lättare för dig att med hjälp av Hyresgästföreningens eller Konsumentverkets jurister driva ditt ärende.

  Men som sagt, att vända sig till Hyesgästföreningens lokalavdelning för att komma i kontakt med spetskompetens i ett komplicerat fall som ditt är som att kontakta dagis för att få en vederhäftig lektion i hur svarta hål i rymden fungerar på detaljnivå.

 3. För övrigt, Kulla-Gulla, är jag övertygad om att du saknar strutskompetens. Dvs du har inte hittills i ditt liv visat strutsmentalitet och gömt huvudet i sanden.

  Så vad får dig att tro att du skulle passa som struts i nästa liv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s