Ska man skratta eller gråta??

Standard

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka och tänka längre. Men jag kan erkänna att jag kämpar med att hålla ilskan på avstånd.

Här kommer 4 st foton. Ni kan väl gissa vad det ska föreställa!

wp-1465659017583.jpgwp-1465659011028.jpgwp-1465659002730.jpg

wp-1465658992845.jpg

Bilderna är tagna i går kväll. I dag roade jag mig med att se hur mycket jag kan trä ut genom hålen. Högtalarkabel är inte det minsta svårt att trä ut i trapphuset.

Dörren är ytterdörren om ni inte fattat det ännu.
Jag såg ljuset i trappen förut. Men nu är det ännu värre!
Dessutom så har man inget vred på insidan av dörren längre.
Jag måste alltså hålla reda på nyckel.
Jag kommer att tacka min lyckliga stjärna för var dag då det inte blir en brand i fastigheten.  För då lär jag inte ta mig ut. Antar att man sällan är sansad när det brinner i huset och att då även komma ihåg att var man har nyckel, hitta nyckelhålet och ta sig ut.
Tänk er en gamma människa med enbart ledsyn.

Enligt montören så är det nya krav från försäkringsbolagen. Så nu har jag läst på lite.
Och visst, så är det, men det finns dörrar med vred, med en specialfunktion som gör att det inte går att låsa upp med annat än nyckel inifrån när dörren låsts utifrån.
Men va faan! Alla jävla människor kommer ju ha extranyckeln hänga innanför dörren för att vara säker på att man ska ta sig ut på morgonen när man ska till jobbet.
Så speciellt genomtänkt kan jag inte tycka att det är.

Dörren jag fick är en standarddörr, ja det är ju dyrare att måttbeställa.
Så då får man räkna med att höra alla som pratar i trappen, så som om dom stod i min hall, även se ljuset i dörrspringan.

Det känns ju inte direkt nice and cosy att vara hemma. Om jag hör allt som sägs i trappen så lär ju hela trappen höra allt som sägs här inne!

HEJA  ÖBO!

Min stackars bovärld får ett samtal direkt på måndag morgon.
Jag skulle inte vilja ha hennes jobb faktiskt. Inte när dom anlitar hanverkare som inte gör saker ordentligt hela vägen… Men som jag skrev sist.
Det var ett pussel att få till dörrkarmanra.
MEN!! Jag kan ju i alla fall öppna och stänga dörren utan problem…fast den är glapp så det här lär bli spännande!

Annonser

»

 1. Ja, man KAN verkligen fråga sig om man ska skratta eller gråta vad gäller din nya ytterdörr.

  Detta är ju helt bisarrt.

  Du måste självklart reklamera dörrinstallationen. Även om ÖBO är en bisarr hyresvärd, så måste det dras en gräns någonstans.

  Som du säger ökar detta lyhördheten. Det kommer också att öka dragigheten och ventilationen i din lägenhet. Det blir kofta och raggsockor på redan i oktober/november.

  Så kan du bara inte ha det. Du som är så känslig för temperaturvariationer och drag.

  Hur är det? Du har inte funderat på att ta kontakt med ortens tidning? Det här är ju tragikomiskt. Kan ha rätt högt läsvärde. Fast ÖBO lär inte uppskatta det. Så tänk dig för innan du eventuellt bränner dina skepp.

  Det där med nyckel för att låsa upp dörren inifrån låter konstigt. I den bostadsrättsförening jag bor i bytte vi ytterdörrar i höstas. Rejäla bamsedörrar blev det med flera inbyggda hinder för att förhindra oönskade inbrytningsförsök eller uppbrytningsförsök. Fast samtidigt försvann brevinkastet, för det är som bekant en svag punkt från brottsskyddssynpunkt. Så i stället kommer posten numera till ett postskåp alldeles innanför trapphusentrén på NB (till brevbärarnas glädje).

  Men ingen nyckel behövs för att låsa upp dörren inifrån. I stället har dörrhandtaget har två lägen. Läge 1 (= vågrätt läge) = dörren går att öppna utan nyckel utifrån, såvida inte dörren är låst. Läge 2 = dörrhandtaget pekar snett uppåt = dörren är låst inifrån (utan hjälp av nyckel). Går heller inte att öppna utifrån utan nyckel. Vill man öppna dörren inifrån, utan nyckel, är det bara att placera handtaget i vågrätt läge igen, eller snarare trycka ned handtaget, så att det pekar snett nedåt samtidigt som man puffar dörren utåt mot trapphuset till.

  Varför ÖBO valde sin lösning verkar, som vanligt, ha spår av dumsnålhet över sig. Nästan påminnande om den gången jag köpte en hammare billigt. Ja, mycket billigt.

  Men efter ca 50 hammarslag lossnade hammaren från träskaftet. Den hammaren var antagligen inte avsedd att hamra med. Den var nog mer tänkt som ett prydnadsföremål, kanske avsedd för att få en hantverkaramatör som mig att känna sig lite lagom småviktig och betydelsefull.

  Frågan är om inte den hantverkare som satte in din nya dörr också känner sig småviktig med alla sina verktyg. Han verkar i alla fall inte vara särskilt duktig på att använda dem. Vem vet, kanske är han också en hantverkaramatör, precis som jag? Dessa amatörklåpare brukar inte begära så hög timpenning när de ska hyvla och snickra. Men så blir ju resultatet därefter. Snett och vint. Som om Fan själv varit framme och gjort jobbet.

  Dock har jag insett mina hantverkarbegränsningar. Men har din ”dörrspecialist” gjort det? Verkar tveksamt.

  • Ja det här har blivit en fars av stora mått mätt. Dessutom är dörren glapp som tusan. Jag ska ta lite bilder i morgon så får vi se. Eller rent av göra en liten film.
   Den uppfyller varken försäkringsbolagets krav eller brandskyddsmyndigehtens krav heller. Så nu är det kokta fläsket stekt.

   På måndag är det jag som ringer både försäkringsbolag och brandskyddsmyndigheten.
   Killen som monterade dörren var väldigt tydlig redan ifrån start.
   ÖBO väljer att beställa standarmått på dörrararna och kompensera detta med lösa dörrkarmar som man sätter utifrån. SK instickskarmar. Dessa går att fylla ut med div lister och skumlister, lite plywood osv. Där det inte går fyller man upp med silikon.
   Än en gång är jag glad att min magkänsla sa åt mig att inte låta dom göra jobbet när jag inte var hemma.
   För nu har jag sett allt med egna ögon.

   Raggsockorna åkte på i förrgår när temperaturen började sjunka ute. Det drar som satan? och är mer än obekvämt.

   Jag vet inte vad ÖBO pysslar med, men faktm är att om jag hade ägt fastigheten så hade jag aldrig i havet godkänt den här dörren eller monteringen. Och jag hade som beställare av jobbet, även inspekterat resultatet.
   Nu får vi se vem som sätter eld i röven på vem!
   NA kanske ska få sig ett samtal trots allt!

 2. Väsentligt förhöjd luftcirkulation inuti bostaden innebär förmodligen att en temperatur på, säg, 20 grader, kan kännas som 18 grader.

  Om man då är temperaturkänslig typ att man egentligen behöver kanske 22 grader i lägenheten för att må bra, säger det sig självt att en ökad luftcirkulation i bostaden kan liknas vid – och upplevas som – en temperatursäkning på en eller flera tiondelar. Fastän termometern visar samma temoeratur hela tiden.

  Dvs när man mäter, bör en seriös hyresvärd använda sig av en mätutrustninge som registrerar både luftcirkulationsflöde och temperatur. Det skulle inte förvåna mig om ÖBO mäter enbart temperaturen och inte registrerar luftcirkulationsflödet i lägenheten. Och då blir ju mätningen ofullständig och till din nackdel.

  • Ungefär så.
   Jag går med raggsockor inne igen.
   Det och även en tjock fleecetröja.
   Men det börjar luta åt att plocka fram långkalsongerna också.
   Finns det något jag inte fixar så är det drag.
   Allt är till min nackdel. Jag är så idiotförklarad man kan bli vid det här laget.
   Och eländet tycks inte sluta heller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s